konferencija20godina2.JPG

Održana Međunarodna konferencija „Odbrana od NATO agresije – 20 godina posle”

10. 06. 2019

U sklopu niza događaja povodom obležavanja jubileja 20 godina odbrane otadžbine od NATO agresije danas je u Domu Garde održana Međunarodna konferencija „Odbrana od NATO agresije - 20 godina posle” sa  ciljem  razmene mišljenja, stavova i pogleda o dugoročnim političkim, bezbednosnim, vojno-strategijskim, pravnim, ekonomskim i ekološkim posledicama, kao i o operativno-taktičkim iskustvima u odbrani Savezne Republike Jugoslavije i Republike Srbije od NATO agresije. Međunarodnu konferenciju otvorio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Na otvaranju konferencije prisustvovali su i načelnik Generalštaba  Vojske Srbije general Milan Mojsilović, kao i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović koji se obratio prisutnima u svojstvu domaćina konferencije.

Konferencija je okupila 54 učesnika iz Ruske Federacije, Narodne Republike Kine, Republike Belorusije, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije koji su izradom naučnih i stručnih radova predstavili rezultate svojih istraživanja u vezi NATO agresije na SRJ i njenih posledica, pogledom iz različitih naučnih oblasti, međunarodnih odnosa, geopolitike i geostrategije, međunarodne i nacionalne bezbednosti, prava, ekonomskih i medicinskih nauka, ekologije, ali i ratne veštine, vojne strategije, operatike i taktike.

Konferencija je realizovana u dva radna panela. U Prvom panelu učesnici konferencije razmenili su mišljenja, stavove i poglede o političkim, pravnim, ekonomskim, ekološkim i zdravstvenim posledicama NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, dok su u Drugom panelu bile zastupljene teme koje su razmatrale bezbednosne i vojno-strategijske implikacije kao i operativno-taktička iskustva u odbrani od NATO agresije.

 Objavljeno u Sekciji:

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Jul 2020 »
PonUtoSreČetPetSubNed
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas